göta-petter

ja vad ska man säg, äntligen är denna helgen över. äntligen är väl mest för att jag har jobbat både lördag och söndag, och jag förstår inte hur jag står ut där egentligen. att dom ens orkar vara så otrevliga o slänga massa onödiga kommentarer. man blir ju bara på så dåligt humör.

dagen på jobbet har varit lite smått händelserik. började jobba vid kvart över 9, och jag gör det jag ska. när vi är klara går vi o äter frukost sen går vi ner och börjar arbeta. efter en stund märker vi att det är glapp i fritösen så den funkar inte, och chefen som är för snål för att beställa in hjälp försöker reda ut det själv. men vad händer, jo han börjar fibbla med en kniv bland alla dessa småsladdar och såklart har han inte stängt av strömen, dessutom snackar han i telefon. mitt i allt smäller det och han får sig en djävulsk stöt (får man säga rätt åt honom?) och jag kan ju bara säg att han ska va riktigt glad för att kniven hade plasthandtag, annars hade han nog inte levt nu.

efter denna lilla incidenten börjar det dessutom brinna i hamburger grillen och det brinner inte lite. ni kan ju själva tänka er hur hamburgare och matfett brinner, woow. så vi får ju stå där och försöka släcka denna brasa innan det blir för stor och tar fyr i fläkten, och tillslut lyckades vi. jag fattar inte hur de andra två kunde vara så lugna för jag hade fan panik, men det slutade ju väl iaf och det är skönt. det har knappt varit något folk alls och det var skönt.

nu ligger jag bara i sängen och gör ingenting. har precis duschat. blir en lugn hemmakväll eftersom jag är megatrött. och imorgon är det nyår, fest!

shopping =)

åhh så roligt det är att shoppa, helt ofattbart,
iofs är det bara roligt när man hittar något men det gör man ju nästan alltid så!

idag har jag, rosanna, cia o bosse vatt o shoppat ordentligt, eller iaf jag och rosanna som vanligt. haha,
vi startade på nova, och såklart blev den första butiken att besökas gina tricot, där även den största delen av saker inhandlades, dvs en klänning till nyår, en annan klänning och en annan klänning till, var ju det jag var ute efter så det var perfekt.

när vi vatt på nova typ en timme eller lite mindre kanske, ringer cia o säger att vi ska åka till burlövs shoppingcenter istället, och jag och rosanna är ju inte dom som inte följer med :P så dit åker vi, kollar runt i ännu mer affärer, men hittar dock inget där. när även detta stället var avklarat beger vi oss till ett tredje , då var det center syd som skulle besökas. där införskaffas det en lite väska till nyår och en ring.

så vad ska man säga om denna dagen egentligen, riktigt trevligt faktiskt och jag insåg verkligen hur shopping-galna jag o tuss är, helt hopplösa. dessutom är vi ganska bra på att skämma ut oss också för när vi står i kön till maten står vi o fular oss lite o snackar danska, och efter ett tag märker vi att det står en dansk bakom oss, jag menar hur stor är risken att det ska vara just en dansk som står bakom oss när vi snackar så :P haha, rätt pinsamt, men vad ska man göra, blev bara att skratta bort det och det gjorde vi !

måste även tillägga att vi satt uppe framför varsen dator till nära halv 3 inatt o kunde inte sova för vi var så shoppingsugna, haha. vi trodde inte att vi var så trötta som vi var, för det gick ju faktiskt att somna när man väl försökte sen, och lagom trött var man när man gick upp imorse med.



nu är även nyår planerat, blir till att fira med ida och björn och lite annat folk, eftersom jag inte har hört ett dugg från de andra (som säkert kommer bli lite småsura, men det får jag väl ta) och jag var tvungen att lämna besked igår, men det kommer säkert bli riktigt trevligt, mitt största problem blir bara hur jag ska ta mig hem, men det löser sig säkert. i allra värsta fall får jag väl gå en liten promenad till hammar mitt i natten, jag vet iofs inte om det går några bussar på nyår :S men det löser sig, för hem ska jag iaf.



denna helgen blir inte särskilt spännande kan jag väl inte påstå. ikväll blir det att vara hemma o ta det lugnt bara. ska äta lite räkor med mamma, sen kolla på någon film. sen blir det att jobba 11.30-18 imorgon och 9.00-17 på söndag som det ser ut nu, inget vidare men man kan inte ha roligt varje helg.

så så är det i alla fall :)

julen över, nyår nästa :P

då var denna julen också över. dock mer lyckad än förra året, så jag tänker inte klaga på den!
blev tillslut bra även om jag inte trodde det och det var till mesta delen mammas förtjänst.

så nu längtar jag till torsdag för då ska jag minsann shoppa järnet, ska bli riktigt skoj eftersom jag är helt shopping-galen och har jäkligt svårt att hålla i pengarna om det dessutom är rea på sakerna. men shoppa är bland det roligaste som finns och det är så härligt att ha massa nya kläder. det ända negativa med reor är att det är så sjuuuukt mycket människor och då måste man trängas som fan och stå i kö länge. men visst, det kan det ju faktiskt vara värt om man tänker efter. så hela torsdagen kommer tillbringas på väla med malin, och hela fredagen kommer tillbringas på nova med rosanna :) så det kommer bli såå fett najs :D

nästa sak att börja planera är nyår, vad fan händer då?! blev bjuden till ett ställe, fast nu vet jag inte om jag får komma längre, för den ena säger att jag får och den andra sa att det var fullt :P känns inte som dom hade snackat med varann sådär jätte mycket, men känns som det kommer typ avgöras samma dag eller något. så vi får väl se!

denna dagen har jag även gjort ett besök på sjukhuset eftersom min hals inte vill ge med sig, blir ju bara värre o värre, men som vanligt visade det ingenting på det vanliga provet så jag får lugna mig tills på torsdag och få svar. blir jag förvånad eller? NEJ. så jag får fortsätta lida och sova dåligt och bara hoppas på att det går över helt enkelt, för det måste det ju göra förr eller senare.

ack vad fel ...

jag trodde detta skulle bli den sämsta julen ever, men ack så fel jag hade.
mamma är verkligen den bästa människan jag vet. ingen kommer någonsin kunna ta hennes plats.

kommer hem här, går upp o lägger mig i sängen eftersom jag bara sovit ett få antal timmar inatt, och vilar en stund. när mamma vaknar vid halv 2 går hon in och frågar om jag vill äta en skinkmacka med henne, och såklart tackar jag inte nej till det. hon går upp och hämtar två paket, ett till mig och ett till min bror och läser dom fina rimmen hon skrivit, och såklart  börjar jag storböla eftersom jag är så känslosam :P och jäklar vilken känsla när man öppnar paketet, ah går inte beskriva :P men det gjorde verkligen det till den bästa julen nånsin, och jag fortsatte att gråta :P

snart börjar kalle anka, blir att titta med kära mamma och bror, sen bär det av till moster + kusiner + mormor för att käka lite julamad o öpnna klappar :) sen hem igen o bara umgås med familjen. jäkla mysigt även om jag inte trodde det :)



igår  jobbade jag hela dagen sen var vi hemma hos pappa, fick lite pengar i julklapp. inte helt fel det inte :)
var dock inte på världens bästa humör så höll mig mest för mig själv.
men så var det iaf, man kan inte va på topp alltid.

klapp-byte

ahh, kan inte denna förkylningen bara försvinna nu, jag överlever snart inte mer.
eller jo det gör jag nog, man är ju kvinna ;) haha!

idag har martina besökt frisören, och tro det eller ej,
men hon är röd-brun hårig med blonda slingor nu,
lägger upp en bild så fort jag kommer hem tänkte jag.
jädrans snyggt blev det iaf :D

och snart ska jag hem till roxanne och sjunga lite singstar med henne och amanda!
och sen ska vi även byta julklappar, jädrans najs det :)

men jag återkommer lite senare!

överlevde kvällen.

då var det jullov, riktigt fint det ni :)

igår blev det lite smått festande. kvällen började med att jonna o malin anlände till mig,
och jag var inte färdigfixad som vanligt, så jag fick ju göra mig klar.
sen kom amanda också. så vi begav oss ner till pizzerian för att handla mat,
sen gick vi hem och åt och började dricka lite. myspys :)
sen hände lite skit här hemma som jag dock inte tänker nämna här.
vid 11 körde mamma oss till frimus och där fortsatte kvällen.

var väl en helt okej kväll, rolig till och från!


19 december (amandas födelsedag)

jag har varit hemma från skolan idag också. var egentligen meningen att jag skulle bege mig till åhus imorse o kolla på spexet, men så blev det inte eftersom jag hade feber inatt. fick även reda på imorse att josse ändå inte mådde bra så det kvittade ju. i alla fall låg jag o sov till typ 12, sen har jag väl inte gjort allt för mycket.

jag o mamma åkte och köpte en gran idag, även om jag inte är supersugen på julen så hör det faktiskt till att man har en gran hemma, så det fick det bli även detta året. men jäkla problem vi hade med att hitta en gran vi gillade, var fan runt på 3 olika ställen o letade, men tillslut hittade vi en jäkla fin gran :)

blev inte så att dogge kom hit idag, han hade massa andra saker för sig istället, men han ringde och hade en pratstund med mig iaf, så jag fick lite underhållning :P haha. så vår lilla filmkväll får väl bli en annan dag, typ jullovet eller något. jag låg och kollade på film själv istället och det blev "get rich or die tryin". har redan sett den en gång, men det är en jäklans bra film faktiskt.

och innan idag satt mormor och mamma o disskuterade lite om mig. dom tyckte nämligen att jag var sjuk och mådde halvkasst alldeles för ofta. och det kan jag hålla med om. känns som jag aldrig blir den riktigt friska och pigga martina som innan, och det är småtrist. vad dom kom fram till var att dom skulle skicka mig till sjukhuset för att ta en massa prover, dom funderade nämligen över att jag kanske hade struma (vad nu det är) men det passade tydligen in på mina symptom, och sen går det i släkten också. vet inte riktigt hur jag ska reagera på detta, men såklart kan det ju vara skönt att få reda på varför man mår som man gör alltid. för det är ju inte roligt. så efter nyår någon gång blir det väl ett sjukhusbesök för min del, men jag lär återkomma med det.

imorgon är det som sagt frimus. ska dit med amanda, jonna och malin och det hoppas vi på att det ska bli skoj och att jag mår bättre imorgon.

jag älskar verkligen denna meningen, kommer från goo goo dolls - slide.
"what you feel is what you are and what you are is beautiful"

och nu precis när jag skulle publicera detta inlägget kommer jag ju på att världens bästa vän amanda fyller 17 år idag, så då måste jag ju gratulera henne. hon är guld värld (L) så grattis hjärtat, hoppas din dag varit kalas, vi syns imorgon :)

förkylning och...

då var det tisdag idag, det innebär att det är mindre än en vecka kvar till julafton.
ska man skratta eller gråta? jag vet faktiskt inte.

i alla fall så vaknade jag med världens förkylning och en dunkande huvudvärk, och det var inget vidare kan jag tala om för er. hade skallebang igår när jag gick och la mig också, men trodde mest det berodde på att jag lagt mig för sent i söndags, men så var det inte. så jag ringde genast och sjukanmälde mig och slapp därmed gå till skolan. det gjorde minsann inte mig ett dugg för jag fick senare reda på att det bara hade varit pysseldag, och martina + julpyssel är väl inte de bästa vännerna om jag själv får säga det. åkte senare på eftermiddagen in till stan för att fixa till naglarna, blev dock jäkligt besviken, för hon slarvade som fan med dom så dom ser ut som fan :/ får väl sätta mig ner o fixa till dom lite själv snart.

imorgon tänkte jag inte heller gå till skolan, så jag beger mig ner till åhus för att kolla in julspexet på rönnow och träffa jolanta, ska bli roligt :) sen på kvällen kommer förhoppningsvis dogge hit (om det nu inte blir ändrat som alla andra gånger :P) och vi ska kolla på den nya american pie tänkte vi, trevligt trevligt. återkommer väl imorgon eller något för att berätta hur det hela slutade. och just det, vem fyller år imorgon? jo världens bästa amanda :D

sen får jag ju inte glömma bort att jag ska ge pengar till hallen, så hon kan fixa förköp till oss tills på torsdag, för då ska det minsann festas och det ska bli mýcket trevligt. back till det gamla gänget igen , haha, det var inte igår det inte. men även detta återkommer jag med tänkte jag :D

ha en fortsatt trevlig tisdag!

jul jul strålande jul, eller?

ännu en helg gången, det är hemskt vad tiden går fort.
i fredags var det sista dagen på praktiken, och det innebär att tre hela veckor bara sprungit förbi utan att man hängt med riktigt. men det är väl så det ser ut nu för tiden, allting går jätte fort.

idag är det tredje advent och med det kan man ju konstatera att julen snart är här. jag har dock inga som helst julkänslor och tycker mest att julen är jobbig. att behöva gå på stan och köpa massa julklappar bara för att man ska, det känns så jäkla onödigt. slänga ut pengar bara för att det ska bli en julklapp, då är det ju roligare att ge bort något man hittar senare som man känner att personen verkligen vill ha och uppskattar. så för min del har det inte blivit en enda julklapp handlad, om inte den till amanda räknas, men det kan jag ju kalla för födelsedagspresent istället. får väl se om det blir någon handlad ändå, känns ändå jobbigt att bara ta emot presenter när man inte ger något tillbaka, så vi får väl se vad jag hittar på till mor o far :) nått litet blir det iaf.

annars denna helgen har jag väl inte gjort mycket vettigt. i fredags låg jag bara i sängen och lyssnade på musik med benjamin, dock flera mil ifrån varandra, men det är alltid lika mysigt ! denna veckan blev det july for kings och fall out boy som låg på menyn, mycket bra.

största delen av lördagen tillbringades i vinslv eftersom en viss carro fyllde 17 hela år. drog mig jäkligt länge för att åka dit, men tillslut gav jag med mig och tänka sig så hade jag jäklans trevligt där eftersom hon hade en mycket trevlig släkt! måste även tillägga att jag övningskörde dit, okej det var ju ingen nyhet att jag övningskör, men för första gången körde jag pappas jeep, automatare dessutom. jäkla slappt att ha, behöver ju bara gasa o bromsa, sjukt skönt. senare på kvällen begav jag mig till stan för att träffa emelie, emelie och johanna. underbara tjejer det där, dom kan verkligen få en att skratta :) mycket trevlig dag faktiskt !

och idag har jag övningskört med mamma. körde runt o kollade i massa möbelaffärer med mamma, blev dock inget handlat eftersom det inte fanns det vi var ute efter :/ men det kommer fler gånger :D när vi kom hem åt vi taco tillsammans och det var himla mysigt. nu ligger jag i här i sängen o kollar på miami ink :) mycket bra!

hejsvejs.


m är omogen.

idag är en dag som är ganska lik gårdagen. känner mig ganska ensam idag också och vet fortfarande inte var mina "vänner" håller hus. mestadels av dagen har jag tillbringat i sängen efter jag känner mig febrig i hela kroppen och har "spring i benet" som gör så satans ont, men jag ska försöka att inte klaga för det finns dem som har det värre än mig.

har även funderat lite idag också eftersom det är något jag är bra på. dagens funderingar var kring utseende. man brukar alltid höra uttrycket "det är insidan som räknas". och i vissa fall stämmer faktiskt detta. men första intrycket blir nästan aldrig på insidan för det är oftast utsidan man ser först. och vad ser mest inbjudande ut, en snygg människa som är glad eller en mindre snygg människa som ser sur ut? okej kanske inte världen bästa exempel eftersom man i detta faller väljer den snygge glade, men hur vet man att den sure inte har en fin insida också? men ni kanske försåt principen.

jag personligen är (oftast) jäkligt kräsen med killar och det är något jag hatar med mig själv. för hur många killar har jag inte träffat som varit världens snällaste och som aldrig skulle få för sig att behandla någon illa. men dessa snälla killarna faller jag inte för, det klickar lixom inte för att jag är för kräsen utseendemässigt. och varför är jag det? jag har många gånger funderat på hur jag ska kunna ändra på mig, men jag vet faktiskt inte hur jag ska klara det. min hjärna är inställd på att jag vill ha en pojkvän som ser hyffsat bra ut, men han måste även ha en fin insida.
men aldrig i hela mitt liv skulle jag kunna bli tillsammans med en skitsnygg kille som behandlar mig som skit, för ingen ska få trycka ner mig. men jag skulle inte heller kunna vara med en ful kille som är hur snäll som helst.

jag menar vad är det för fel på mig? det låter ju inte klokt egentligen. vad är jag ute efter? om jag inte ändrar inställning kommer jag aldrig hitta någon ju. men jag kräver inte att killen ska vara skitsnygg, men han måste åtminstonde vara söt. äsch jag vet inte ens själv vad jag snackar om. jag måste nog tyvärr kalla mig för omogen i det här sammanhanget. omogen är rätt ord.

i alla fall så är dagens samhälle jäkligt utseende fixerat. även jag. men ska försöka komma på en lösning på mina problem här också, för så kan man ju bara inte ha det. kanske borde fråga mig själv ordentligt vad jag är ute efter egentligen.

okej, denna bloggen blev jäkligt rörig. men det är svårt att förklara och reda ut denna röran, men har så mycket funderingar kring den så var tvungen att försöka iaf. får väl se om det kommer en vettigare blogg nån annan dag.

ensamheten.

idag är en dag då ensamheten tagit över för tillfället. det är en jobbig känsla för man känner sig så liten när man är ensam.  en stor klump i magen har bildats och jag vill bara ställa mig mitt ute i regnet och skrika, få ut alla känslor. det hade varit jäkligt skönt just nu, men det funkar inte så.
 
jag undrar dessutom var ens så kallade "vänner" håller hus när man verkligen behöver dem. varför ligger det bara på mitt ansvar att hålla kontakten? det är inte rättvist att jag alltid ska finnas o ställa upp när de behöver mig, sen är det inte en jävel som lyssnar på mig när jag behöver dem, hmm?! men vem har sagt att livet ska vara rättvist egentligen?

men jag har en förmåga att alltid bli så besviken på människor, varför vet jag inte, men jag antar att det är för att jag alltid bryr mig mer om alla andra än om mig själv. det är verkligen min svaghet måste jag säga. får försöka ta tag i det helt enkelt och bli bättre på att bry mig om mig själv.

jag saknar även någon just nu, någon att åka till när det känns jobbigt, någon som bryr sig, någon som alltid lyssnar och finns där för en, någon som bara älskar mig, någon som bara kan hålla om mig, någon man kan gråta ut hos, någon att dela sin glädje med och allt annat. jag undrar var kärleken finns och när det är min tur att hitta den. finns den överhuvud taget? känns som man bara blir sårad hela tiden. har nog tappat hoppet ganska ordentligt nu. men finns ju inget att göra. alla säger att man inte ska leta efter kärleken, den ska komma till dig. är det så?

jag vill bort härifrån just nu, långt bort till ett varmt land. vila upp mig och hämta nya krafter, träffa annat folk än det jävligt trista kristianstad folket. men det blir inte av nu iaf, så får väl försöka ta tag i mitt liv ännu en gång och gå vidare. men saknaden av någon är enorm.

vänner.

igår innan jag somnade låg jag och funderade på var alla gamla vänner tagit vägen, lägg märke till ordet vänner, för det är personer som stått en nära en gång i tiden, inte kompisar. så många man har umgåtts med nästintill varje dag en gång i tiden som man nästan inte har kontakt med längre. man sa att det var ens bästa kompisar och att man alltid skulle finnas för varandra och hålla kontakten oavsett vad som hände. men så blir det nästan aldrig. jag har en barndoms vän som jag fortfarande har kontakten med. så var har alla andra tagit vägen?

jag säger inte att de är dem som är dåliga på att höra av sig för det är jag också. men varför är man det? hur svårt är det egentligen att skicka ett sms eller ringa o prata en stund? när man ändå tänker på dem kan man ju lika väl göra det, vad har man att förlora. en dag är det kanske för sent och de finns inte kvar längre. men det är något som hindrar en att göra det, och jag vet faktiskt inte vad det är. man kan ju inte skylla på att man inte har tid, för det tar ju faktiskt inte så lång tid att sms:a om man nu inte orkar ringa. man undrar också vad det var som gjorde att man tappade kontakten från början, vissa vet jag faktiskt inte, men när man började på ny skola så lärde man ju känna nytt folk som blev nära vänner och de gamla vännerna lades åt sidan men glömdes inte. men det är väl så livet fungerar antar jag, vänner kommer och går och det är bara ett fåtal som består.

men jag ska absolut försöka att bli bättre på att höra av mig, för jag saknar en del. men det är också några man har blivit besviken på eftersom de inte tycks sakna en något alls, och det kan jag inte förstå, för då har ju inga ord varit sanna om att man är deras bästa vän och man ska finnas för varandra hela livet, och det sårar ju med. men efterhand märker man vilka som är äkta vänner eller inte.

mina vänner vet förhoppningsvis om att de betyder massor för mig och att jag är jätteglad för att de finns i min närhet. läste en blogg i helgen där det framstod att man inte är jätteduktig alltid på att tala om hur mycket man tycker om folk. så det bör man nog också tänka på, det är ju inte så svårt egentligen och det tar ingen dyrbar tid. så jag ska försöka att bli bättre på det och jag hoppas att andra också gör det :) you´ll never know when it´s to late. (ursäkta den dåliga engelskan).

RSS 2.0